Tank­station Maurik


2 april 2013

Het vroegere tankstation van de heer Stap in Maurik voldeed niet aan de milieuregels. In plaats van te investeren in milieugerichte oplossingen heeft hij in 1999 zelf besloten het tankstation te sluiten. Vervolgens is door hem een claim ingediend van inkomstenderving bij de gemeente wegens gedwongen sluiting. Juridisch gezien heeft deze claim weinig kans van slagen, echter het college heeft het dossier destijds (2008) niet gesloten.

Nu wil het college medewerking verlenen aan een onbemand tankstation op A-locatie langs de provinciale weg. De Partij voor de Dieren stelt vragen bij deze overweging gezien de claim volgens de advocaat weinig kans heeft. Waarom medewerking verlenen terwijl dit niet nodig is.

De grond van de oude locatie is ten gevolge van een lekkende tank nog steeds ernstig verontreinigd en de heer Stap lijkt niet van plan te zijn dit te saneren. Daarnaast werken de bestaande tankstations in Maurik allemaal met personeel en bieden aan zo’n 20 tot 30 mensen werkgelegenheid. De kans bestaat dat één of meerdere tankstations failliet gaan ten gevolge van dit nieuwe tankstation.

Ook de A-locatie roept vragen op, een vestiging op Doejenburg zou beter geschikt zijn dan in het groene buitengebied. De Partij voor de Dieren stemt tegen dit voorstel.

Gerelateerd nieuws

Onderhoud kerktorens

De Gemeente Buren heeft 9 kerktorens in eigendom. De onderhoudskosten hiervan zijn gemiddeld € 72.750 per jaar. Naast de...

Lees verder

Succesvolle flyer-actie Tiel/Druten.

Op zaterdag 30 maart jl. stonden om 13:30 uur twee enthousiaste “flyer-teams”, van drie vrijwilligers per tea...

Lees verder