Onderhoud kerk­torens


2 april 2013

De Gemeente Buren heeft 9 kerktorens in eigendom. De onderhoudskosten hiervan zijn gemiddeld € 72.750 per jaar. Naast deze torens wordt ook nog voor 4 torens, die geen eigendom van de gemeente zijn, het onderhoud van de klokken betaald voor een bedrag van € 6.535. De Partij voor de Dieren stelt voor het onderhoud over te dragen aan andere partijen.

De meeste mensen beschikken over een horloge of een mobiele telefoon om de tijd te zien. Hierdoor heeft de tijdsaanduiding op de klok geen wezenlijke functie meer. De kerkklokken zijn een stukje folklore uit de vorige eeuw en die hoeven niet met gemeenschapsgeld in stand te worden gehouden. De mogelijkheden om het eigendom en onderhoud van de gemeentelijk kerktorens en kerkklokken over te dragen aan andere partijen zou onderzocht moeten worden.

Onze ingediende motie is door de andere partijen afgewezen. Wij vinden het onbegrijpelijk dat er geen geld is om dieren te helpen (bijvoorbeeld extra bijdrage aan het asiel, castreren verwilderde zwerfkatten) of voor het onderhoud van het buurthuis, maar dat er probleemloos bijna € 80.000 per jaar wordt besteed aan kerktorens!

Gerelateerd nieuws

Bescherming Flora en Fauna

Er zijn regels om planten en dieren zoveel mogelijk te ontzien en maatregelen te nemen om schade zoveel mogelijk te beperken....

Lees verder

Tankstation Maurik

Het vroegere tankstation van de heer Stap in Maurik voldeed niet aan de milieuregels. In plaats van te investeren in milieuge...

Lees verder