Speed­daten met Burense onder­nemers.


18 november 2014

Op dinsdag 18 november zijn wij op bezoek geweest bij 60 ondernemers uit onze gemeente. Het ondernemersplatform Buren organiseerde deze avond een speeddate bijeenkomst in Ommeren.

Er waren zeven grote tafels neergezet waaraan per tafel ongeveer acht ondernemers zitting hadden.

Tijdens deze zeer druk bezochte avond kregen alle fracties 10 minuten per tafel, waardoor in ruim een uur tijd iedereen elkaar had gesproken. Doel was vooral kennismaken en horen wat er zoal leeft onder de ondernemers.

Er is een grote verscheidenheid aan ondernemers. Zowel lokaal, regionaal, landelijk en internationaal opererende bedrijven in vele branches hebben onze gemeente uitgekozen om zich te vestigen. Zowel nieuwe bedrijven met jonge ondernemers maar ook bedrijven die al generaties lang voor werkgelegenheid zorgen.

De enorme gedrevenheid en zoeken naar kansen tekent deze mensen. Ook het volhouden om doelen te bereiken, zoals bijvoorbeeld het nieuwe winkelcentrum in Lienden waar al 9 jaar over gesproken wordt, maar nog steeds niet gerealiseerd is.

Tijdens de sessies kwam de communicatie tussen overheid en ondernemers regelmatig ter sprake. Wij hebben de ondernemers onder andere gewezen op de maandelijkse mogelijkheid van inspraak tijdens de voorbespreking. Deze openbare vergaderingen zijn altijd twee weken voor de raadsvergadering. Ook voor als mensen ons niet weten te vinden, op de website van de gemeente Buren http://www.buren.nl zijn onze contactgegevens te vinden. Maar voor het gemak vermelden wij het nog even voor u: buren.partijvoordedieren.nl.

Wij vonden het een zeer geslaagde avond waaruit weer nieuwe afspraken zijn voortgekomen voor werkbezoeken. We gaan bijvoorbeeld 15 december op bezoek bij een van de grootste fruitbedrijven in onze gemeente. Daarbij zullen thema’s als transport, grote loodsen en gebruik van bestrijdingsmiddelen uiteraard aan de orde komen. Wij zijn benieuwd om uit eerste hand te mogen vernemen waar deze ondernemer zoals mee te kampen heeft. Of en hoe wij als politieke partij, rekening houdend met onze waarden en de wensen van onze achterban, een positieve bijdrage kunnen leveren aan het vestigingsklimaat van deze belangrijke sector zal tijdens ons bezoek hopelijk duidelijker worden. We houden u op de hoogte.

Gerelateerd nieuws

Nieuwe naam voor Milieujaarprogramma

Tijdens de behandeling van het programma voor de leefomgeving 2015 hebben wij diverse vragen gesteld en kanttekeningen geplaa...

Lees verder

Opinie: Herindeling gemeenten Rivierenland

Rivierenland staat aan de vooravond van een grootschalige herindeling. Als het aan de onderzoekscommissie Sterk Bestuur van d...

Lees verder