Nieuwe naam voor Mili­eu­jaar­pro­gramma


28 oktober 2014

Tijdens de behandeling van het programma voor de leefomgeving 2015 hebben wij diverse vragen gesteld en kanttekeningen geplaatst.

Het begint al bij de opvallende wijziging van de naam van het programma. Tot en met 2014 was dit milieujaarprogramma. Het college vond dit schijnbaar te mager of had het idee dat de focus teveel op het milieu lag. Daarom de in onze ogen veel minderzeggende titel programma voor de leefomgeving.

Vervolgens was het tijdstip van de lancering nogal opmerkelijk. Het vorige programma werd in januari vastgesteld. De behandeling in oktober kwam dan ook als een complete verrassing. Hierdoor was er geen tijd meer om vooraf met de wethouder thema’s te bespreken die naar onze mening in een dergelijk programma thuishoren.

Tenslotte: in het programma staan alleen die zaken die volgens de wet niet verplicht zijn. We zullen dus extra alert moeten blijven of de overige taken, die nu dus niet meer in beeld zijn, wel goed worden uitgevoerd.

Gerelateerd nieuws

Schot in ganzenproblematiek

In februari 2014 organiseerde de fractie van de Partij voor de Dieren in Buren een middag rondom ganzen die voor sommigen ove...

Lees verder

Speeddaten met Burense ondernemers.

Op dinsdag 18 november zijn wij op bezoek geweest bij 60 ondernemers uit onze gemeente. Het ondernemersplatform Buren organ...

Lees verder