Onroe­ren­de­zaak­be­lasting (OZB)


11 december 2012

Dit is de belangrijkste inkomstenbron van de gemeente en daarom is het erg belangrijk dit goed te regelen. In december dienen de tarieven voor 2013 vastgesteld te worden. Echter doordat er pas in september begonnen is met de taxatie van de huizen en bedrijven moeten er nu voorlopige tarieven vastgesteld worden.

De PvdD stemt hier tegen. De taxaties kunnen namelijk in juli al beginnen dus waarom pas in september? Het is onnodig om tarieven vast te stellen en deze na een maand weer te moeten corrigeren.

Het voorstel is toch door een meerderheid aangenomen. Een paar dagen na de raadsvergadering blijken de taxaties toch al te zijn afgerond en zijn de tarieven voor 2013 bepaald. Deze tarieven moeten echter nog definitief worden vastgesteld tijdens een raadsvergadering. De eerstvolgende is 22 januari, waardoor we toch weer met voorlopige tarieven moeten werken.

Als er een week eerder was begonnen met de taxatie óf de raadsvergadering was een week later gepland, dan hadden de tarieven gewoon in december 2012 vastgesteld kunnen worden.

Gerelateerd nieuws

IJzeren dieren in Buren belangrijker dan levende dieren?

De Partij voor de Dieren (PvdD) is hevig verontwaardigd over de motie die is ingediend door de PvdA en de VVD op 11 decembe...

Lees verder

Herziening grondexploitaties

Alle gemeenten in Nederland hebben problemen met de grond die ze in het verleden hebben gekocht voor nieuwe woonwijken o...

Lees verder