Herziening grond­ex­ploi­taties


11 december 2012
Alle gemeenten in Nederland hebben problemen met de grond die ze in het verleden hebben gekocht voor nieuwe woonwijken of industrieterreinen. Om de grond te kunnen kopen is geld geleend en door de economische crisis wordt er bijna niets verkocht. Hierdoor kost deze grond alleen maar geld door de rente die betaald moet worden.

De gemeente Buren heeft echter nóg meer grond gekocht. Het betreft een stuk recent aangekochte grond voor het industrieterrein Doejenburg 2 in Maurik. De verantwoordelijke wethouder wil hier echter geen vragen over beantwoorden.

In de besluitvormende raad van 29 mei 2012 heeft de wethouder aangegeven dat er in 2012 geen grond is aangekocht en dat nieuwe aankopen eerst voorgelegd worden aan de raad. Nu blijkt er in de voorbereidende raad van 27 november wel grond te zijn aangekocht en er zijn plannen om nog meer grond te kopen.

De PvdD heeft hier kritische vragen over gesteld, maar deze worden niet beantwoord. Na lang aandringen doet de wethouder de toezegging om de vragen alsnog te beantwoorden, maar op welke termijn wil hij niet aangeven. Uiteindelijk blijkt dat het college, zonder de raad te informeren, voor (afgerond) € 650.000 nog 2 hectare heeft aangekocht.

Dit is grond die de komende jaren naar alle waarschijnlijkheid niet verkocht zal worden. De inwoners van Buren draaien dus voor de kosten op! Het college is hier een uitleg verschuldigd.

Gerelateerd nieuws

Onroerendezaakbelasting (OZB)

Dit is de belangrijkste inkomstenbron van de gemeente en daarom is het erg belangrijk dit goed te regelen. In decemb...

Lees verder

Plaatsing vriesunits en terreinverharding

Op de Burensedijk 19 in Zoelen bevindt zich een hondenschool waar ook dierenvoeding wordt verkocht. Deze voeding kan...

Lees verder