IJzeren dieren in Buren belang­rijker dan levende dieren?


11 december 2012

De Partij voor de Dieren (PvdD) is hevig verontwaardigd over de motie die is ingediend door de PvdA en de VVD op 11 december jl. betreffende het plaatsen van de “Corso mieren” tussen de rotonde en de brug over De Korne.

Het betreft hier de kale stalen frames van een tweetal elementen die mieren voorstellen, afkomstig van de corsowagen van de corsoclub van Buren, waarmee de club afgelopen jaar aan het fruitcorso meedeed.

Het voorstel om 10.000 euro beschikbaar te stellen als eenmalige kosten met daar bovenop nog een bedrag aan jaarlijkse kosten voor het beheer, vindt de PvdD een slecht plan. Waarom, tegen het advies van B&W in, zoveel geld uitgeven om een creatie van de corsoclub Buren te bewaren? Laten we proberen dit in het juiste perspectief te plaatsen

Kort geleden verzochten de Dierenbescherming en de Stichting Superkatten tijdens de Voorbereidende Vergadering van de Raad om een kleine bijdrage van 3000 euro voor het vangen en castreren/steriliseren van verwilderde zwerfkatten. De motie hierover van 6 december jl. van de PvdD kon op weinig steun rekenen van deze raad.

De PvdD vindt het stuitend dat er nu met het grootste gemak een veelvoud van dit bedrag wordt gevraagd om een paar stukken ijzer tentoon te stellen. Het is volkomen onbegrijpelijk dat de PvdA en de VVD wel dieren van ijzer willen beschermen, maar levende dieren zoals verwilderde zwerfkatten laten verrekken.

Gelukkig was een meerderheid van de raad zo verstandig om deze motie af te wijzen.

Gerelateerd nieuws

Flyer-actie Rivierenland

De Partij voor de Dieren houdt voorafgaand aan de feestdagen in diverse plaatsen in Rivierenland flyer-acties voor een dier...

Lees verder

Onroerendezaakbelasting (OZB)

Dit is de belangrijkste inkomstenbron van de gemeente en daarom is het erg belangrijk dit goed te regelen. In decemb...

Lees verder