Flyer-actie Rivie­renland


9 december 2012

De Partij voor de Dieren houdt voorafgaand aan de feestdagen in diverse plaatsen in Rivierenland flyer-acties voor een diervriendelijke Kerst. Zo zijn we op zaterdag 22 december a.s. in de loop van de ochtend in Zaltbommel aanwezig en ‘s-middags in Tiel.

De partij hoopt dat mensen hun goede voornemens voor een beter dierenwelzijn en milieu omzetten in daden door tijdens de feestdagen geen, minder of biologisch vlees te eten. Tijdens de gehele decembermaand zijn op de website van de Partij voor de Dieren links te vinden naar vegetarische kerstmenu’s, zie https://www.partijvoordedieren.nl/kerstdiner.

Met gemiddeld 86 kilo vlees per persoon per jaar, staat Nederland op de 7e plaats op de wereldranglijst voor vleesconsumptie. Volgens het WNF leven Nederlanders met het huidige consumptiepatroon alsof ze over twee aardbollen beschikken. Naast het dierenleed, veroorzaakt de Nederlandse vee-industrie ernstige milieuvervuiling en draagt het bij aan ontbossing en een oneerlijke wereldvoedselverdeling. Nederland is, na China, de grootste importeur van soja voor veevoer. Van alle geïmporteerde soja wordt 90% verwerkt in veevoer. Voor de sojateelt worden grote oppervlakten tropisch regenwoud gekapt met als gevolg conflicten over landrechten, schending van arbeidsrechten en verlies van lokale voedselzekerheid en werkgelegenheid elders.

De Partij voor de Dieren kan altijd meer vrijwilligers gebruiken. Als u zin heeft om mee te helpen bij deze flyer-actie, of in de toekomst graag een keer mee zou willen helpen bij andere acties, mail dan naar r.vantpad@partijvoordedieren.nl.


Gerelateerd nieuws

Discussie over nieuwe burgemeester Buren

De gemeente Buren is op zoek naar een nieuwe burgemeester. De Partij voor de Dieren vindt het merkwaardig dat dierenwelzijn...

Lees verder

IJzeren dieren in Buren belangrijker dan levende dieren?

De Partij voor de Dieren (PvdD) is hevig verontwaardigd over de motie die is ingediend door de PvdA en de VVD op 11 decembe...

Lees verder