Kandi­daten verkie­zingen Water­schap Rivie­renland bekend


30 november 2014

Partij voor de Dieren doet mee aan verkiezingen Waterschappen.

De Partij voor de Dieren doet op 18 maart 2015 mee aan de verkiezingen. Tijdens het partijcongres op 30 november zijn de kandidaten voor alle Waterschappen, Hoogheemraadschappen en Provinciale Staten waar de partij meedoet vastgesteld. Voor het Waterschap Rivierenland is Albert Zwarteveen uit Maurik gekozen tot lijsttrekker.

Zaken waarvoor de Partij voor de Dieren zich wil inzetten zijn uiteraard veiligheid en de kwaliteit van water. Schoon water is belangrijk voor ons, maar ook voor alle dieren die in en om het water leven. Daarnaast onderscheiden wij ons door veiligheid niet ten koste te willen laten gaan van natuur en milieu.

Albert Zwarteveen is sinds 2010 actief betrokken bij de gemeenteraadsfractie in Buren. Sinds april 2014 is hij plaatsvervangend raadslid. Hij heeft een financiële achtergrond en wil als betrokken inwoner meer aandacht voor dierenwelzijn op alle bestuurlijke niveaus. Hij is zeer creatief in het bedenken van mogelijke oplossingen voor grote en kleine uitdagingen.

Lester van der Pluijm is de nummer 2 van de lijst. Hij studeerde cum laude af in de filosofie en sociologie. Vanuit de gedachte dat elke visie ter discussie mag worden gesteld, is hij niet bang zich te laten verrassen en zijn mening bij te stellen. Met die open blik wil hij een bewuste bijdrage leveren aan het samenspel tussen mens en natuur.

Clazien Bongaarts staat als derde op de lijst. Zij is burgerraadslid in de gemeente Buren en al vanaf 2003 volgt ze als lid van de Partij voor de Dieren alle ontwikkelingen. Ze is registermediator en als buurtbemiddelaar heeft ze al vele verstoorde relaties weten te herstellen. Ze volgt de politiek op de voet, zowel op landelijk- als gemeentelijk niveau.

Helaas worden door veel mensen dieren in drie soorten onderverdeeld: aaibare -, eetbare - en plaagdieren. Dierenliefde en helaas ook dierenwelzijn stopt meestal bij de eerste groep. Hier moet verandering in komen. Door dieren te waarderen om hun intrinsieke waarden en als medebewoners van onze omgeving te respecteren, kunnen we naast elkaar leven.

De barrières die natuurlijke trek van vissen verhinderen en het uitvloeien van bestrijdingsmiddelen naar het oppervlaktewater zijn zaken die ook in het bestuur van waterschappen aandacht verdienen. En helaas is de toenemende criminaliteit van afvaldumping o.a. uit drugslaboratoria een ernstige bedreiging voor de natuur waar dringend maatregelen gewenst zijn. Hier zal intensief samengewerkt moeten worden met gemeenten, provincies en politie.

Het verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren zal naar verwachting eind december te lezen zijn via de website van de partij.

De volledige lijst:

1. Albert Zwarteveen
2. Lester van der Pluijm
3. Clazien Bongaarts
4. Ab Willemsen
5. Laurens Kok
6. Wout Snijders
7. Arend Bosscher
8. Joop de Jonge

Gerelateerd nieuws

Opinie: Herindeling gemeenten Rivierenland

Rivierenland staat aan de vooravond van een grootschalige herindeling. Als het aan de onderzoekscommissie Sterk Bestuur van d...

Lees verder

Eigenaar Sebava (Knorhof) krijgt in Duitsland verbod op houden van dieren

Straathof moet stoppen met kwellen van dieren. Eigenaar van de Knorhof in Erichem heeft in Duitsland een beroepsverbod gekre...

Lees verder