Ecoboer­derij de Haan in Ingen ligt er verzorgd bij


5 maart 2014

Toen wij de stal binnenliepen werden we vrolijk van de aanblik van de koeien. Ze liepen los in de stal en kregen het heerlijkste en geurigste voer te eten dat wij ooit hadden geroken. Het speciale gras, rijkelijk ingezaaid met kruiden geurde door de hele stal. Voor het melken staan er twee robots opgesteld waar de koeien naar behoefte gebruik van maken. Door het gezonde leven zonder krachtvoer geven de koeien minder melk dan in de gangbare landbouw. Maar de uitzonderlijk goede kwaliteit geeft een beter vet- en betacaroteen gehalte.

Er lopen diverse rassen rond waaronder Brown Swiss, Guernsey, en Fleckvieh. Stuk voor stuk prachtige dames met geheel eigen kapsels, blakend van gezondheid. De aanwezige stier loopt gewoon tussen de koeien en zorgt op natuurlijke wijze voor nageslacht.

Er worden diverse producten verkocht waaronder kaas, eieren, crackers e.a. volgens het Weston Price principe bereide producten. Wij hebben zelden zulke lekkere kaas geproefd, aanrader!

De winkel is dagelijks behalve zondag, geopend van 15-17 uur.

Op 22 maart is de familie de Haan te vinden op de lente-fair in Eck en Wiel

http://www.ecoboerderij-dehaan.nl/

Gerelateerd nieuws

rekenkamercommissie rapporteert over Omgevingsdienst Rivierenland

Wij zien in samenwerkingsverbanden weinig meerwaarde voor inwoners en ondernemers. Nu al zijn er diverse samenwerkingsverband...

Lees verder

Bijeenkomst inzake megastal de Knorhof te Erichem

Het was een succesvolle avond. De belangstelling was minder groot dan vier jaar geleden, wellicht door de verminderde stankov...

Lees verder