Bijdrage Zero Based Budgeting


Raads­ver­ga­dering 26 oktober 2021

27 oktober 2021

ZBB = Zero Based Budgetting. Waarom zo’n rare Engelse benaming? Waarom niet gewoon in het Nederlands? GIO = geld is op. Dan over de inhoud. Als we het werk kunnen doen door te besparen op formatieplaatsen dan moeten we dat zeker doen. Alleen waarom hebben we dat dan niet eerder gedaan? Dan komt er nog wat meer leegstand in het gemeentehuis maar dat is niet erg.

Goed dat dit gemeentekasteel eindelijk in de verkoop gaat. Het is op zich beste een mooi en duurzaam gebouw maar wel een beetje groot voor zo’n kleine gemeente. Prima om te verbouwen tot kleine betaalbare appartementen voor mensen die nu geen huis kunnen vinden, mensen die noodgedwongen op recreatieparken wonen, vluchtelingen die in overvolle AZC’s zitten te wachten op een eigen plek.

Dat mag geen probleem zijn om te verkopen. Waarom moet dat € 50.000 kosten? Bel een paar makelaars of projectontwikkelaars, die zullen de verkoop opdracht graag willen hebben, dat kost ons niets.

En andere gebouwen zoals woningen en garageboxen afstoten dat moeten we ook doen, we zijn toch geen woningbouwvereniging of huisjesmelker?

Goed om op deze manier de gemeente alvast wat af te slanken, dat is makkelijker als we over een paar jaar toe zijn aan de herindeling, op naar de gemeente Betuws Rivierenland.

Interessant voor jou

Bijdrage bestemmingsplan Marsdijk Lienden

Lees verder

Algemene Beschouwingen

Lees verder

Help mee aan een betere wereld, begin in Buren!

    Word lid Doneer