Zorgen over het gebruik van gif in uw omgeving?


12 april 2013

Er is van oudsher veel agrarische bedrijvigheid in de Betuwe, de vruchtbare klei is goede landbouwgrond waar menig boer en teler dankbaar gebruik van maakt.

Onder andere doen bomen het heel goed op de Betuwse klei en water is voldoende voorhanden, vandaar dat ook grote gebieden worden gebruikt voor het telen van sier- en fruitbomen en zijn er heel veel fruitboomgaarden aanwezig.

Daarbij wordt echter veelvuldig gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen en een mini-tractor met spuitinrichting, al dan niet in actie, is een bekend beeld voor de inwoners en toeristen in de Betuwe.

Maar ook voor andere gewassen kunnen bestrijdingsmiddelen gebruikt worden en ook sommige particulieren schromen niet om de gifspuit ter hand te nemen.

In de praktijk blijkt dat omwonenden vaak niet geïnformeerd worden over het gebruik van deze bestrijdingsmiddelen en ook niet op de hoogte zijn van de regels die voor het gebruik van bestrijdingsmiddelen gelden.

De Partij van de Dieren vindt dit een slechte zaak en wil daarom de zorgen van burgers die geconfronteerd worden met gifgebruik in hun omgeving in kaart brengen.

Daarom heeft de Partij voor de Dieren de Gifklikker gelanceerd met de mogelijkheid uw zorgen en/of ervaringen rond het gebruik van gif in uw omgeving te melden.

De Partij voor de Dieren strijdt al jaren voor een gezonde en gifvrije landbouw omdat het gebruik van gif de gezondheid van mens en dier ernstig bedreigt.

Help ons mee aandacht te vragen voor de problematiek van het gifgebruik in Nederland en

Klik hier om een melding te doen

Gerelateerd nieuws

Succesvolle flyer-actie Tiel/Druten.

Op zaterdag 30 maart jl. stonden om 13:30 uur twee enthousiaste “flyer-teams”, van drie vrijwilligers per tea...

Lees verder

Vuurwerk bij het Eiland van Maurik.

Onlangs publiceerde de Provincie de verleende vergunning voor het afsteken van vuurwerk bij het Eiland van Maurik terwijl het...

Lees verder