Winkel­centrum Lienden


29 november 2012

Er zijn plannen om een groot winkelcentrum in Lienden te vestigen. De Partij voor de Dieren vraagt zich af of die er überhaupt moet komen. Moeten we wel doorgaan met steeds maar meer consumeren. Moeten we de hoeveelheid extra verkeer wel willen?

De Partij voor de Dieren denkt niet dat een dergelijk groot winkelcentrum er moet komen. Maar deze afweging staat vanavond niet op de agenda, dat besluit is in 2009 al genomen, in de vorige raadsperiode.

Als er toch een keuze moet worden gemaakt voor een locatie dan is voor de Partij voor de Dieren de bereikbaarheid het doorslaggevende argument. Vrachtwagens die nodig zijn voor de bevoorrading van de winkels horen niet thuis in het dorp. Daarom kiezen wij voor de locatie die direct bereikbaar is vanaf de provinciale weg: ‘De Poort van Lienden’.

De keuze is uiteindelijk gegaan naar de 3-slag (bij de C-1000), maar met een aantal voorwaarden. In juni 2013 moet duidelijk zijn of hieraan kan worden voldaan.

Gerelateerd nieuws

Reactie op Programmabegroting

Alle partijen reageren op de gepresenteerde begroting waar in staat hoe we het geld gaan besteden de komende jaren. De Part...

Lees verder

Opinie: Nieuwsbrief september 2012

Op 25 september 2012 vond er weer een Raadsvergadering plaats in het gemeentehuis in Maurik. De Partij voor de Dieren werd ...

Lees verder