Voorbeeld Bezwaar­schrift Honden­be­lasting


20 maart 2013

Klik hier voor de download

Maurik, 20 maart 2013

De heffingsambtenaar van de gemeente Buren
Postbus 23
4020 BA Maurik

BEZWAARSCHRIFT HONDENBELASTING

Hierbij maak ik bezwaar tegen de aan mij opgelegde aanslag hondenbelasting. Tevens verzoek ik om uitstel van betaling in afwachting van de behandeling van mijn bezwaar.

Aanslagnummer: . . . . . . . . . .

Mijn bezwaar is gebaseerd op de schending van het gelijkheidsbeginsel. Hondenbelasting is een algemene belasting die wordt geheven van een kleine groep inwoners terwijl de opbrengst wordt toegevoegd aan de algemene middelen. Hondenbezitters worden benadeeld ten opzichte van niet-hondenbezitters omdat zij ten onrechte meer moeten bijdragen aan de algemene middelen van de gemeente.

Het gerechtshof in Den Bosch heeft geoordeeld dat een dergelijke heffing in strijd is met het gelijkheidsbeginsel en daarom niet mag worden opgelegd. Voor de verdere onderbouwing van mijn bezwaar verwijs ik naar de uitspraak van het Gerechtshof te ’s-Hertogenbosch d.d. 24 januari 2013, 12/00228 (LJN BY9350).

Hoogachtend,

handtekening

naam

Naam:

Straat en huisnummer:

Postcode en plaats:

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil einde aan hondenbelasting

De hondenbelasting is weer onderwerp van discussie in vele Nederlandse gemeenten, zo ook in de gemeente Buren. Aanleiding ...

Lees verder

Kom naar de Filmvertoning 'Sea the Truth'

Helaas gaat de filmvertoning op 20 april a.s NIET DOOR. Wegens omstandigheden moeten wij de datum van de filmvertoning ...

Lees verder