Vertoning film Meat the Truth met Esther Ouwehand


10 januari 2012

Op zaterdagmiddag 4 februari 2012 organiseert de gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Buren om 14.00 uur een gratis vertoning van de film Meat the Truth in het Gemeentehuis van Buren, De Wetering 1 in Maurik. Esther Ouwehand, 2e Kamerlid van de Partij voor de Dieren zal de film inleiden en zal na afloop ook nog ingaan op de film, waarna er gelegenheid is om er verder met haar over te discussiëren.

De klimaatfilm Meat the Truth is het eerste grote project van de Nicolaas G. Pierson Foundation, het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren. Meat the Truth is een spraakmakende documentaire, gepresenteerd door Marianne Thieme, die een aanvulling vormt op eerdere klimaatfilms.

Hoewel deze films erin geslaagd zijn om de problematiek rondom de opwarming van de aarde overtuigend op de kaart te zetten, werd telkens één van de grootste oorzaken van de opwarming van de aarde buiten beschouwing gelaten, de veehouderij.

Meat the Truth heeft dit onder de aandacht gebracht door te laten zien dat wereldwijd de veehouderij meer broeikasgassen uitstoot dan alle auto´s , trucks, treinen, boten en vliegtuigen samen.

De middag begint om 14.00 uur en de zaal is open vanaf 13.30 uur. Wilt u deze indrukwekkende film en informatieve middag bijwonen meldt u zich dan voor 1 februari aanstaande aan via gelderland@partijvoordedieren.nl of via telefoonnummer 06 – 44 45 07 41. U ontvangt dan een bevestiging per e-mail. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij!

Gerelateerd nieuws

Discussie over jagen op gemeentegrond

De Partij voor de Dieren heeft op 6 oktober schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W van de gemeente Buren ...

Lees verder

PvdD Buren bezorgd over gevaarlijk gedrag jager

De Partij voor de Dieren in de gemeente Buren is ernstig bezorgd over het gevaar dat onschuldige passanten lopen tijdens ja...

Lees verder