Verslag Nieuw­jaars­bij­een­komst Gelderland


23 januari 2013

Het was een frisse maar prachtige zonnige dag en enkelen maakten daarom van de mooie omgeving gebruik door voorafgaand aan de bijeenkomst een lekkere wandeling te maken in en rond Geldermalsen.

Rond drie uur arriveerden de eerste gasten bij Le Mélangeur, een sfeervolle zaak die gevestigd is in het historische beursgebouw van Geldermalsen. Een klein kwartiertje later zat de zaal al flink vol. De sfeer was van het begin af aan prima en onder het genot van wat lekkers barste de conversaties onmiddellijk los.

Als eerste nam het raadslid van de gemeente Buren, Joop de Jonge het woord. Hij gaf een inkijkje in zijn werkzaamheden als raadslid en verduidelijkte dit met voorbeelden uit de praktijk. Er werd geboeid geluisterd, dat het onderwerp de belangstelling heeft, bleek wel uit de vragen en ideeën die vanuit het publiek kwamen.

Daarna kwam de schrijfster Yvonne Kroonenberg vertellen over het boekje “alleen de knor wordt niet gebruikt”. Het was een genot om naar te luisteren. Yvonne Kroonenberg spreekt zoals zij schrijft, nuchter en helder maakte zij scherpe analyses en wist zij, ondanks dat het de trieste wereld van het Nederlandse bio-industrie varken betrof, een vrolijk en inspirerend verhaal te brengen. Iedereen was erg enthousiast over haar voordracht en blij en dankbaar dat Yvonne Kroonenberg haar kostbare tijd aan ons wilde besteden.

Nadien nam Yvonne Kroonenberg ook nog eens de tijd om boeken te signeren, daar werd door velen dankbaar gebruik van gemaakt.
Na het officiële gedeelte was het natuurlijk tijd voor een versnapering en een goed gesprek. Vooral de snacks van de vegetarische slager vielen in de smaak. De sfeer zat er goed in, oude banden werden aangehaald, nieuwe contacten gelegd en de nodige wetenswaardigheden gingen over en weer.

Rond half zeven vertrokken de meesten weer huiswaarts en keek de organisatie tevreden terug op een geslaagde middag.

Klik hier voor de foto's

Gerelateerd nieuws

Relocatie tenniscomplex LUNO

Dit tenniscomplex ligt op grond waar de gemeente graag een industrieterrein wil bouwen. De vraag is echter waarom het co...

Lees verder

Uitnodiging Film De Haas in de Marathon

Komt u ook naar de film “De Haas in de Marathon” ? De Partij voor de Dieren Rivierenland nodigt led...

Lees verder