Relocatie tennis­complex LUNO


22 januari 2013
Dit tenniscomplex ligt op grond waar de gemeente graag een industrieterrein wil bouwen. De vraag is echter waarom het college hier zo’n haast mee heeft. Het erfpacht contract loopt nog tot 2023. Daarnaast is de grond voorlopig toch niet nodig omdat er nauwelijks iets wordt verkocht van het nieuwe industrieterrein in Maurik.
Indien er verplaatst moet worden dan is het nieuwe sportcomplex Maurik Oost een logische plek. Echter volgens de wethouder wil Luno dit absoluut niet.
Nu wordt er gesproken over verplaatsing naar het oude sportpark in Eck en Wiel. De omwonenden vrezen echter voor licht- en geluidsoverlast gedurende zeven dagen per week tot laat in de avond.
Het college lijkt deze omwonende te negeren, wat de communicatie met de gemeente loopt bijzonder moeizaam. Pas na vijf verzoeken heeft er een gesprek met de wethouder plaatsgevonden, waar volgens omwonenden bleek dat wethouder de Ronde (als vervanger voor wethouder van Ingen) het dossier niet volledig kent. Ook een verslag van dit gesprek hebben de omwonenden ondanks herhaaldelijk vragen niet gekregen.
Wethouder van Ingen geeft aan dat Luno in gesprek is met de omwonenden en dat ze van harte welkom zijn voor een gesprek met hem om de bezwaren te bespreken.
De Partij voor de Dieren is van mening dat een verplaatsing naar het nieuwe sportcomplex in Maurik de meest logische keuze zou zijn. Alle mogelijke overlast blijft daarmee beperkt tot dit gebied en hierdoor hoeven geen extra voorzieningen en parkeerplaatsen aangelegd te worden op een andere locatie.Het oude sportpark Eck en Wiel kan dan blijven zoals het is; een mooi stukje groen voor dieren en planten.

Gerelateerd nieuws

Wijziging APV

Een kapvergunning aanvragen is niet meer nodig in de Gemeente Buren. Dit maakt nu onderdeel uit van de WABO (Wet Alg...

Lees verder

Verslag Nieuwjaarsbijeenkomst Gelderland

Het was een frisse maar prachtige zonnige dag en enkelen maakten daarom van de mooie omgeving gebruik door voorafgaa...

Lees verder