Verslag Filmavond Tiel 20 februari 2013


25 februari 2013

Op woensdagavond 20 februari jl. vertoonde de Partij voor de Dieren Rivierenland in Tiel “De Haas in de Marathon”, de film waarmee Esther Ouwehand op dit moment door het land toert. De film is, in opdracht van het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren (de Nicolaas G. Pierson Foundation), gemaakt naar aanleiding van het 10 jarig jubileum van de Partij voor de Dieren.

Ondanks het gure weer was er een grote opkomst en mochten we niet alleen leden maar ook diverse belangstellenden van buiten de partij verwelkomen. Gelukkig was de “filmzaal” heel gezellig en iedereen warmde snel op met een goed gesprek onder het genot van een warm drankje.

De locatie was ideaal, Restaurant BuitenSporig is niet alleen een biologisch restaurant dat maatschappelijk zeer betrokken is, maar heeft op de menukaart ook vegetarische gerechten staan. Enkelen maakte dankbaar van de gelegenheid gebruik om voor de film nog even een hapje te nuttigen.

Esther kwam, nog kleumend van haar actie tegen mestvergisters in Wekerom, ruim op tijd aan om vooraf gezellig met de binnenstromende gasten te praten.

De film werd enthousiast ontvangen en werd niet alleen als heel informatief en inspirerend ervaren, het is ook enorm leuk om te zien hoeveel de wereld eigenlijk veranderd is in de afgelopen 10 jaar.

Na de film werd Esther bestookt met zoveel vragen vanuit het publiek dat het wel een poging leek om haar in Tiel te houden. Helaas, komt aan iedere leuke avond ook een einde en moesten we er uiteindelijk toch een punt achter zetten.

We kijken terug op een zeer succesvolle avond waar weer veel oude banden werden aangehaald en nieuwe contacten werden gelegd. Ook mochten we enkele belangstellenden als nieuwe leden verwelkomen en hebben bestaande leden, die zich graag nog actiever voor de Partij voor de Dieren willen inzetten, zich aangemeld.

Voor foto's van de avond > klik hier

Gerelateerd nieuws

Uitnodiging Film De Haas in de Marathon

Komt u ook naar de film “De Haas in de Marathon” ? De Partij voor de Dieren Rivierenland nodigt led...

Lees verder

Samenwerken in de regio

Er wordt gekeken naar de mogelijkheden om meer samen te werken met gemeenten in de regio. Hiervoor is een uitvoeringspla...

Lees verder