PvdD zegt NEE tegen massale bespieding via sleepwet


24 februari 2018

De sleepwet zorgt ervoor dat zonder enige verdenking elke burger mag worden afgetapt. Onder het mom van terrorismebestrijding wordt de zogenaamde sleepnet-methode ingevoerd: willekeurige gegevens worden op grote schaal verzameld en doorzocht op patronen. Onnodig, want onderzoek naar aanslagplegers leert dat zij al lang in beeld waren bij de geheime diensten. De PvdD heeft in de Tweede en Eerste Kamer tegen deze sleepwet gestemd.

Met de sleepwet wordt iedere burger verdacht gemaakt en worden burgerlijke vrijheden afgeschaft. Met het in de gaten houden van onschuldige mensen wordt een grens overschreden. Privacy biedt ons veiligheid en beschermt ons tegen de staat. Wanneer we onze privacy opgeven, geven we een belangrijk deel van onze veiligheid op. Inperking van de rechten van burgers mag alleen in uiterste gevallen.
Privacy van burgers is een groot goed. Het is belangrijk dat burgers zich kunnen uitspreken over deze omstreden wet, waarmee het internet grootschalig mag worden afgeluisterd door geheime diensten. Spreek je uit op 21 maart bij het referendum over de sleepwet.

Bij het waarborgen van veiligheid is er een groot verschil tussen een grote broer die over je waakt en een big brother die je bespiedt. Zeg daarom nee tegen de sleepwet op 21 maart!
Marianne Thieme, Partij voor de Dieren.

De Partij voor de Dieren is en blijft daarom tegen de sleepwet! De overheid moet luisteren naar haar burgers, niet afluisteren op grote en ongecontroleerde schaal. Zeg NEE tegen de sleepwet op 21 maart tijdens het referendum, tegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen.