Motie tegen ballonnen aange­nomen!


21 mei 2013

Dinsdag 21 mei is een historische dag geworden voor de Partij voor de Dieren in Buren. Een door ons ingediende motie is aangenomen!

In de motie hebben wij de gemeente verzocht bij evenementen en festiviteiten het oplaten van ballonnen te ontmoedigen.

De resten van deze ballonnen komen namelijk in de natuur terecht waar deze lange tijd blijven liggen. Veel dieren zien het plastic als voedsel en sterven hieraan.

Ook in de zee is dit een enorm probleem. Per dag komt 12.000 ton plastic in de zee terecht. Dit valt vervolgens in kleine deeltjes uit elkaar en vervuilt en vergiftigt ons zeewater.

Samen met D66 hebben we daarom een motie ingediend omdat de gemeente Buren hier iets aan kan doen.

Tijdens evenementen, zoals recentelijk met Koninginnedag, worden soms tienduizenden ballonnen tegelijk opgelaten waarvan een groot aantal in zee verdwijnen.

Stichting De Noordzee telt vier keer per jaar het afval op vier afgelegen stranden land de Nederlandse kust. Hieruit blijkt een toename van ballonnen in het afval. Door mensen bewust te maken van de gevolgen kunnen wij hier iets aan doen.

We zijn natuurlijk ontzettend blij dat deze motie is aangenomen.

Gerelateerd nieuws

Verkiezingscampagne al gestart?

In de koepelvisie Buren heeft de wethouder van Ingen in het voorwoord het volgende geschreven: ‘zijn partij, de VVD, wi...

Lees verder

Koepelvisie Buren

Het college wil het oude stadje Buren steviger op de recreatieve en toeristische kaart zetten. De koepelvisie Buren is een do...

Lees verder