Koepel­visie Buren


21 mei 2013

Het college wil het oude stadje Buren steviger op de recreatieve en toeristische kaart zetten. De koepelvisie Buren is een document dat nieuwe perspectieven wil bieden voor de toekomst van het oude stadje. Het opstellen van deze visie heeft tot nu toe al ruim € 50.000 gekost!

Nu wordt er opnieuw geld gevraagd voor het opstellen van een uitvoerings- en investeringsprogramma. Het gaat om een bedrag van € 15.000 waardoor er in totaal al € 65.000 besteed is zonder dat er iets uitgevoerd is. De wethouder heeft geen idee wat de uitvoering van het plan zal gaan kosten.

De Partij voor de Dieren vind dit een vreemde gang van zaken. Wie gaat de uitvoering in deze tijden betalen? De partij stelt voor om te stoppen met deze veel té ambitieuze plannen waar nauwelijks draagvlak voor is. Uit de handtekeningenactie en de negatieve reacties is op te maken dat de inwoners van Buren er niets in zien.

Het geld kan beter beschikbaar worden gesteld aan concrete zaken die op korte termijn gerealiseerd kunnen worden. De Partij voor de Dieren zou graag zien dat de inwoners hierbij betrokken worden en kunnen aangeven op welke manier dit geld besteed zou kunnen worden aan kleine verbeteringen. Op deze manier kan geld bespaard worden en ingezet worden voor zichtbare verbeteringen.

Helaas hebben alle andere partijen voor gestemd en is dit plan aangenomen.

Gerelateerd nieuws

Motie tegen ballonnen aangenomen!

Dinsdag 21 mei is een historische dag geworden voor de Partij voor de Dieren in Buren. Een door ons ingediende motie is aange...

Lees verder

Geen grote recreatiewoningen meer

De Partij voor de Dieren heeft een amendement ingediend om recreatiewoningen van maximaal 75 m2 en een hoogte van maximaal 7 ...

Lees verder