Jagen op gemeen­te­grond


7 oktober 2011

De Partij voor de Dieren heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W van de gemeente Buren over het jagen op percelen grond die in eigendom zijn van de gemeente.
Het college heeft op 4 oktober 2011 besloten om op deze agrarische percelen het jachtrecht onder te brengen bij de Wildbeheereenheid (WBE) Groot Buren.

De Partij voor de Dieren wil van het college weten wat de redenen zijn om op deze gronden te laten jagen en welke alternatieven er zijn onderzocht. Tevens wil de Partij voor de Dieren weten om hoeveel percelen het hierbij gaat, wat hiervan het totale oppervlak is en of er beperkingen aan de jacht zullen worden gesteld. Ten slotte vraagt de Partij voor de Dieren aan het college om in afwachting van de beantwoording van de schriftelijke vragen van de Partij voor de Dieren de uitvoering van het besluit op te schorten zodat de gemeenteraad in de gelegenheid wordt gesteld om zich hierover uit te spreken.

Gerelateerd nieuws

Welstand in de gemeente Buren

De Partij voor de Dieren vindt toezicht op wat er wordt gebouwd noodzakelijk maar het moet wel redelijk zijn en afhankelijk...

Lees verder

Discussie over jagen op gemeentegrond

De Partij voor de Dieren heeft op 6 oktober schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W van de gemeente Buren ...

Lees verder