Bezorging Stad Buren


26 februari 2013
Het huis-aan-huis blad “Stad Buren” is bedoeld om u als inwoner van de gemeente te informeren. Op de gemeentelijke informatiepagina’s staat bijvoorbeeld de agenda van de gemeenteraad, welke wegen zijn afgesloten en welke vergunningen er zijn aangevraagd.
Tegen sommige vergunningen kan bezwaar worden gemaakt. Echter om dit te doen is het wel van belang dat u weet welke vergunningen afgegeven worden en u de krant ontvangt. En hier zit hem nu net het probleem…

De uitgever van de krant heeft onvoldoende bezorgers en daardoor ontvangen niet alle inwoners deze krant wekelijks in de bus. Sommige inwoners ontvangen de krant al maanden niet meer. Uit een regelmatig terugkerende advertentie blijkt dat men voor de helft van de kernen bezorgers zoekt: Beusichem, Kerk-Avezaath, Kapel-Avezaath, Maurik, Buren, Eck & Wiel en Ommeren.

Op schriftelijke vragen van de Partij voor de Dieren geeft het college aan dat inwoners kunnen klagen bij de uitgever waarna de krant zal worden nabezorgd. Helaas blijkt dat in de praktijk zo niet te werken. Op klachten wordt totaal niet gereageerd en nabezorgd wordt er ook niet altijd. Bij de ‘moeilijke adressen’ waar geen bezorger is wordt de krant per post verzonden zo geeft het college aan.

De Partij voor de Dieren heeft voorafgaand aan de raadsvergadering van 26 februari een aantal vervolgvragen gesteld:

* Om hoeveel ‘moeilijke adressen’ gaat het waar de krant per post wordt bezorgd?
* Betreft dit alleen de klagers of worden er hele straten of wijken per post bezorgd als er geen bezorger is?
* Waarom bestaat de mogelijkheid niet meer om de pagina’s wekelijks per e-mail te ontvangen?
* Hoe waren de ervaringen toen het gemeentenieuws nog in de Zakengids stond? Was de bezorging toe ook zo slecht?
* Wat gaat het college er aan doen om de bezorging te verbeteren? Het contract ontbinden en terug naar de Zakengids bijvoorbeeld?

Helaas komt op geen enkele vraag een inhoudelijk antwoord. De burgemeester komt niet veel verder dan wat nietszeggende antwoorden: ‘voor zover ons bekend gaat de bezorging goed’ en ‘als er wordt geklaagd dan wordt dit opgelost en wordt de krant nabezorgd’.

Natuurlijk zijn wij benieuwd naar de ervaringen van de inwoners van Buren. Wil je ons laten weten hoe de bezorging bij jou geregeld is dan horen wij dat graag! Je kunt een mailtje sturen naar buren@partijvoordedieren.nl.

Gerelateerd nieuws

Duurzame multifunctionele reclameborden

Sportverenigingen willen zelf energie opwekken met draaibare zonnepanelen die tevens dienst kunnen doen als reclamebord....

Lees verder

Paasactie: Laat de kippen weer buiten scharrelen!

De Partij voor de Dieren Rivierenland houdt zaterdag 30 maart a.s. op diverse locaties flyeracties om consumenten te voo...

Lees verder