Vuur­werk­overlast


27 december 2013

Vuurwerkoverlast

De jaarwisseling staat weer voor de deur. De berichten over ongelukken en overlast door vuurwerk staan alweer op de teletekstpagina’s. Achter al dat zinloze geknal gaat een wereld van ellende schuil. Behalve de gigantische aanslag op het milieu en de financiële schade door vernielingen, veroorzaakt het vuurwerk ook angst. En niet alleen bij dieren! Ook veel mensen, vooral ouderen en mensen met een beperking, durven dagen de straat niet op.

Wat doet de gemeente Buren er aan om ook mensen en dieren die niets van dat vuurwerkgeweld willen hebben een Oud en Nieuw te laten beleven zoals zij dat willen? Blijkbaar maakt niemand (behalve de PvdD) zich daar druk om. Doet de politie eigenlijk iets aan handhaving?

De burgermeester bespreekt in het wekelijkse overleg de jaarwisseling met de politie. Maar dan zal het vooral gaan over vernielingen en weinig over vuurwerk. De gemeente zal er in publicaties aandacht aan besteden. Oftewel, er gebeurt niets. Vuurwerk mag alleen met oud en nieuw worden afgestoken maar de straten vullen zich de hele maand december met dampen en knallen. Dieren worden zinloos opgejaagd. De rekening van alle vernielingen is natuurlijk wel voor ons allen, dat dan weer wel!

Hoogste tijd voor een algeheel vuurwerkverbod waar de PvdD voor pleit.

Gerelateerd nieuws

Lichtvervuiling tennisvereniging LUNO

Lichtvervuiling tennisvereniging LUNO De tennisvereniging LUNO verhuist van de Homoetsestraat (Doejenburg ll) naar de Kalver...

Lees verder

Weerzinwekkende vondst Rijnbandijk Maurik

Oudjaarsdag werden er op de Rijnbandijk bij Maurik twee verminkte dode ganzen gevonden. In hun lijken werd resten vuurwerk aa...

Lees verder