Verwil­derde zwerf­katten


6 november 2012

De Dierenbescherming heeft aandacht gevraagd voor de problematiek van de katten die op straat belanden. Deze katten verwilderen en gaan in groepen op zoek naar eten en onderdak. De gemeente heeft hiervoor de verantwoordelijkheid indien de eigenaar niet achterhaald kan worden. Katten die langer op straat leven kunnen niet naar het asiel omdat ze daar in de meeste gevallen te verwilderd voor zijn. De beste oplossing in dat geval is het castreren of steriliseren van de dieren zodat de groepen niet groter worden en de mogelijke overlast beperkt blijft.

Tot nu toe heeft de Dierenbescherming de Gemeente hierbij geholpen door zelf de vangacties te organiseren en alle kosten hiervoor te dragen. De Dierenbescherming heeft echter aangegeven dit financieel niet meer alleen te kunnen doen en vraagt de Gemeente nu om hierin bij te dragen door een gedeelte van de kosten voor haar rekening te nemen. Met een motie heeft de Partij voor de Dieren de raad gevraagd dit te onderkennen en het college hiertoe opdracht te geven.

Helaas heeft de motie het niet gehaald. Alleen het CDA en BOE steunden deze motie. Het werd weer eens duidelijk gemaakt door Gemeentebelangen (en de rest van de raad) dat zij absoluut niets hebben met dieren. Positief was wel dat de CDA de motie enthousiast verdedigde. Na 2,5 jaar was er eindelijk iemands anders in de raad die zich het lot van de zwerfdieren aantrok!

Gerelateerd nieuws

Hondenbelasting

De Partij voor de Dieren stemt tegen de hondenbelasting. Het is een achterhaalde manier om de gemeentekas te spekken die...

Lees verder

Reactie op Programmabegroting

Alle partijen reageren op de gepresenteerde begroting waar in staat hoe we het geld gaan besteden de komende jaren. De Part...

Lees verder