Verslag Mega Zat demon­stratie


19 mei 2013

Afgelopen zaterdag 18 mei was de landelijke demonstratie tegen megastallen 'Wij zijn het Mega zat' op de Dam in Amsterdam een groot succes. Men was in grote aantallen vanuit alle hoeken van het land aanwezig en de sfeer was fantastisch.

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren Buren was natuurlijk ook aanwezig, vertegenwoordigd door het raadslid Joop de Jonge en het duo-raadslid Sandra Pollé, vergezeld door Ron van 't Pad van werkgroep Rivierenland.

Na diverse geanimeerde sprekers, waaronder 2e kamerlid Esther Ouwehand en de directeur van de Nicolaas G. Pierson Foundation Karen Soeters, afgewisseld met muziek en zang, ging de enorme stoet op pad om de route te lopen. Het was een zee van spandoeken en borden, de creativiteit van velen was een lust voor het oog.

Bekijk hier het youtube filmpje van de demonstratie

Gerelateerd nieuws

Vuurwerk bij het Eiland van Maurik.

Onlangs publiceerde de Provincie de verleende vergunning voor het afsteken van vuurwerk bij het Eiland van Maurik terwijl het...

Lees verder

Verkiezingscampagne al gestart?

In de koepelvisie Buren heeft de wethouder van Ingen in het voorwoord het volgende geschreven: ‘zijn partij, de VVD, wi...

Lees verder