Orga­ni­satie ontwik­keling


6 november 2012

Doel hiervan is reorganiseren om zo de klant beter van dienst te zijn. Helaas is het plan erg vaag met zeer hoge kosten en lage opbrengsten. Pas na jaren zal dit geld gaan opleveren, mits alle aannames kloppen.

Een belangrijk neveneffect is dat enkele afdelingsmanagers ontslagen kunnen worden. Dit komt doordat steeds meer gemeenteambtenaren worden overgeplaatst naar de AVRI (buitendienst) of de regio Rivierenland (vergunning & handhaving). De andere opties zijn onvoldoende uitgewerkt. Er zou bijvoorbeeld gekeken kunnen worden naar de regionale samenwerking zodat we een eventuele reorganisatie als onderdeel van het grotere geheel kunnen beoordelen.

De Partij voor de Dieren is tegen het huidige plan. De coalitiepartijen willen het echter doorzetten dus het plan is aangenomen want zo werkt dat nu eenmaal in de Burense raad. Dit betekent dat er weer een heleboel gemeenschapsgeld naar een extern bureau zal gaan voor een overbodig rapport over hoe we moeten reorganiseren. Waarom niet afwachten wat de regionalisering op gaat leveren en ondertussen de mensen herplaatsen binnen de huidige organisatie? En mochten er mensen zelf kiezen om te vertrekken dan besparen we een hoop geld aan afkoopregelingen.

Gerelateerd nieuws

Tijdsaanduiding kerktorens

De VVD heeft een motie ingediend om alle kerktorens in Buren hetzelfde te behandelen. Dat klinkt op zich logisch en de keuz...

Lees verder

Hondenbelasting

De Partij voor de Dieren stemt tegen de hondenbelasting. Het is een achterhaalde manier om de gemeentekas te spekken die...

Lees verder