Hoor­zitting inzake megastal in Buren in Den Haag


10 juli 2014

Op 27 mei waren we daarom op het ministerie van Economische Zaken voor een hoorzitting inzake Sebava, voorheen de Knorhof geheten. Het ministerie weigert ons stukken te overhandigen (controlerapporten van de NVWA) die wij op basis van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) willen inzien. Wij kunnen nog steeds niet vaststellen hoe het met het dierenwelzijn staat en of alle milieuregels wel worden nageleefd. Ook mogelijk daaruit voortvloeiende gezondheidsrisico's zijn nu niet in te schatten.

De NVWA voert toezicht uit voor ministeries van EZ en VWS

We werden keurig aangehoord en aan ons werd uitgelegd hoe de procedure verloopt.

De NVWA was overigens zonder opgave van reden niet aanwezig, we hebben aangegeven dat niet netjes te vinden.

De hoorzitting zelf levert nog niets concreets op. Het gesprek is opgenomen en we krijgen het woordelijk verslag en het audiomateriaal. Onze bevindingen worden voorgelegd aan het ministerie van Justitie die het vrij staat om daar wel of niet iets mee te doen.

Als we nul op rekest krijgen kunnen we nog één stap ondernemen, maar daarvoor moeten we dan kosten maken.

Op 10 juli hebben we het ministerie gebeld, omdat we uiterlijk 1 juli over het materiaal en de exacte procedure zouden beschikken maar nog niets hebben ontvangen. Wordt dus vervolgd.

Gerelateerd nieuws

Deelname aan workshops en informatiebijeenkomsten

Daarom bezochten wij op 9 juli een bijeenkomst in Beusichem waar een dorpsboomgaard zal worden ingericht. Daarvoor is het noo...

Lees verder

Ondersteuning fractie Buren gezocht

Het meewerken in de fractie geeft ons het gevoel een betekenisvolle bijdrage aan de samenleving te leveren. Het is een kunst ...

Lees verder