Burge­meester gemeente Buren veroor­deelt gevaarlijk gedrag jager


26 april 2012

De Partij voor de Dieren in de gemeente Buren is ernstig bezorgd over het gevaar van jagen in de nabijheid van openbare wegen. Naar aanleiding van een incident op 14 april, waarbij een auto op de A15 is geraakt door een kogel, heeft de Partij voor de Dieren schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W van de gemeente Buren.

De burgemeester laat in reactie hierop weten dat hij de mening van de Partij voor de Dieren deelt en dat ook hij vindt dat “de jager een onverantwoord risico heeft genomen”. Omdat dit het tweede incident is in een korte tijd wil de burgemeester de wildbeheereenheden vragen zich te bezinnen op hun activiteiten en de risico’s die de activiteiten met zich kunnen meebrengen. En uiteraard is ook de burgemeester, net als de Partij voor de Dieren, van mening dat dergelijke incidenten nooit meer mogen voorkomen.

Bij het incident op 14 april hebben de beide inzittenden van de auto het overleefd maar dit had net zo goed dodelijk kunnen aflopen. De Partij voor de Dieren vindt daarom dat jagen in de nabijheid van openbare wegen met onmiddellijke ingang zou moeten worden verboden om te voorkomen dat er een volgende keer wel slachtoffers vallen.

Gerelateerd nieuws

PvdD Buren bezorgd over gevaarlijk gedrag jager

De Partij voor de Dieren in de gemeente Buren is ernstig bezorgd over het gevaar dat onschuldige passanten lopen tijdens ja...

Lees verder

Nest beschermde vogels vernield door gemeente Buren

In het buitengebied van de gemeente Buren is op 25 juni, tijdens het maaien van de bermen, een nest met daarin ongeveer 10 ...

Lees verder