Bestuurs­crisis in de gemeente Buren


13 januari 2016

Het openbaar worden van een vernietigend rapport van de door de gemeenteraad ingestelde onderzoekscommissie klimaatinstallatie Brede School Maurik heeft tijdens de raadsvergadering tot een verrassende uitkomst geleid. Alle 4 de wethouders van Buren hebben de bespreking van het rapport niet afgewacht maar zijn opgestapt.

De bouw van de school is uitgedraaid op een fiasco, zowel technisch als financieel. De klimaat installatie functioneert nog steeds niet goed ondanks het vele geld wat er inmiddels aan is uitgegeven.

Diverse medewerkers, bij het project betrokken ambtenaren van de gemeente, hebben herhaaldelijk melding gemaakt van problemen. Gebruikers van de school die zijn op een gegeven moment zelfs maar gestopt met klagen. Maar het college en het management hebben hier niets mee gedaan. En pas nadat er iemand is ingehuurd om in het dossier alles op een rijtje te zetten wordt ook voor de raad duidelijk hoe erg het is en hoeveel geld er al over de balk is gesmeten.

De Partij voor de Dieren is blij met dit besluit maar betreurt het dat de gemeentewet nu niet automatisch nieuwe verkiezingen voorschrijft. Dan had ook de burger zich hierover uit kunnen spreken en duidelijk maken dat ze een beter bestuur wil. Nu is de kans groot dat alles blijft zoals het is wanneer de coalitiepartijen er voor kiezen om door te gaan in dezelfde samenstelling maar met andere wethouders. Of wellicht zelfs met enkele van de nu opgestapte wethouders!


met vriendelijke groet,

Joop de Jonge

Partij voor de Dieren, gemeente Buren
Joop de Jonge, gemeenteraadslid
tel: 0344-694931 / 06-20282613
e-mail: j.dejonge@partijvoordedieren.nl
http://buren.partijvoordedieren.nl

Gerelateerd nieuws

basisschoolleerlingen leren vissen in plaats van rekenen

Vorig jaar september lazen wij tot onze grote verbazing dat hengelsportvereniging 't Snoekje in Maurik, vislessen gaat ge...

Lees verder

Roofvogelshow in Buren

Sinds 15 september 2015 zijn circussen met wilde dieren in Nederland verboden. In Buren werd echter op 26 maart een evenement...

Lees verder