Protestmars Knorhof trekt 300 demonstranten

indrukwekkend en aangrijpend

De herdenking en protestmars gisteren was zeer indrukwekkend en aangrijpend. Ondanks de enorme hitte kwamen 300 demonstranten meeprotesteren tegen herbouw en uitbreiding van varkensflat de Knorhof. Ook werden de 24.000 varkens die vorig jaar de dood vonden bij de brand, herdacht. Bedankt mede-organisatoren Burning Souls en Animals Rights. Bedankt Rik Bakker voor jouw passende muzikale begeleiding. En bedankt al die anderen voor hun steun in onze strijd tegen Straathof. [tekst gaat onder de foto verder]

In de schaduw van de bomen voor het dorpshuis van Erichem kwamen 300 demonstranten bijeen. Gezamelijk liepen  we naar de restanten van de Knorhof. De muzikale begeleiding van Rik Bakker op trom en fluit gaf de sfeer goed weer: indrukwekkend, intens treurig en een roep om aandacht. Aandacht voor deze tragedie die vorig jaar  plaatsvond en aandacht voor oplossingen om, zolang er stallen zijn, deze brandveiliger te maken. Voor dieren in stallen gelden nog altijd dezelfde brandveiligheidseisen als voor appels in een opslagloods. Dat vinden wij onacceptabel. Ook herbouw  en uitbreiding van de Knorhof vinden wij onacceptabel: een varkenshouder die in Duitsland een beroepsverbod heeft gekregen, die de gemeente ruim 1 miljoen euro aan procedures heeft gekost en ook hier de regels regelmatig heeft overtreden, die willen we toch niet in onze gemeente hebben?

Protest per e-mail
Ook na de demonstratie kunt u de gemeenteraad van Buren laten weten hoe u over herbouw en uitbreiding van de Knorhof denkt. Stuur een mail ter attentie van de gemeenteraad van Buren als u niet aanwezig kon zijn bij de bijeenkomst van afgelopen vrijdag 27 juli. 

griffier@buren.nl