Eigenaar Knorhof krijgt dier­houd­verbod in Duitsland


14 mei 2015

Varkensbaron Straathof
Het langlopende dossier rondom Sebava (voorheen de Knorhof in Erichem/Kapel
Avezaath) is nog lang niet gesloten.

In Duitsland kreeg de eigenaar in Maart 2014 bezoek van diverse controlerende instanties. Onder begeleiding van politie werd een meerdaagse inval op het hoofdkantoor gedaan waarbij de administratie in beslag is genomen. Door de politie werden er filmopnamen gemaakt. Ook het Duitse journaal had er een item over. De schokkende beelden waren erger dan de vermoedens tot dan toe. Ook werd er ongeoorloofd gebruik van antibiotica geconstateerd. Een rechter heeft vervolgens in November een algeheel verbod op het houden van dieren door de heer Straathof opgelegd.

De heer Straathof is in Hoger Beroep, tot die uitspraak mag hij gewoon doorgaan. In Duitsland werd er veel aandacht aan gegeven in de pers, in Nederland helaas maar een paar regels.

Wij hebben ons uiterste best gedaan dit ook in Nederland voor elkaar te krijgen. De programma’s Nieuwsuur en Eenvandaag toonden belangstelling maar door andere nieuwsitems heeft dit helaas de nationale televisie niet gehaald. Wij blijven echter doorgaan om een einde te maken aan het onzichtbare varkensleed.

Gerelateerd nieuws

Inwoners draaien op voor de kosten

In 2014 nam de gemeenteraad een besluit tot renovatie van de basisschool in Beusichem. Onze fractie was tegen dit besluit ...

Lees verder

OverlevingskansĀ van dieren in stallen groter

Bij eco-boerderij de Haan in Ingen hebben wij samen met Michel van Haaften van de brandweer en Martine Pelser van Mobeye een ...

Lees verder